Schoenadvies

Beperk het risico op drukplekken met de volgende schoenadviezen:

 • Koop uw schoenen altijd na de middag. In de loop van de dag worden uw voeten namelijk dikker. Zo koopt u schoenen die goed passen ook wanneer uw voeten dikker worden.
   
 • Uw nieuwe schoenen moeten direct lekker zitten. Loop in de winkel een paar rondjes met beide schoenen aan. Bij twijfel, niet kopen. Een goede schoen hoeft u niet in te lopen.
 • Schoenen moeten zowel in de lengte als in de breedte en hoogte (driedimensionaal) voldoende ruimte bieden. Als u staat, moet de schoen 10 mm langer zijn dan de langste teen. De schoenen mogen nooit te spits toelopen, maar horen in overeenstemming te zijn met de vorm van uw voet.
   
 • Laat uw voeten elk jaar opmeten. Uw voeten veranderen naarmate u ouder wordt.
   
 • Belangrijk voor de ondersteuning van de voet is dat het contrefort (de hielomsluiting en versteviging van de schoen) stevig is. Deze kap zit aan de achterkant van de schoen en mag niet gemakkelijk vervormen/ weg te drukken zijn met uw duim.
   
 • Schoenen met een veter- of klittenbandsluiting hebben door hun afstelbaarheid over het algemeen een betere pasvorm dan ‘instappers’. De wreefsluiting geeft extra stevigheid aan de voet.
   
 • De hak van de schoen mag maximaal 2 - 3 cm zijn. Is de hak hoger? Dan ontstaat een verhoogde druk onder de voorvoet. Voor een goede stabiliteit van de voet dient de hak breed te zijn. Hoe smaller de hak van de schoen, hoe instabieler de schoen.
   
 • Het buigpunt van de schoenzool moet op dezelfde plek liggen als in de voet namelijk bij de bal van de voet. Daarnaast moet de schoenzool stabiel op de grond staan.
   
 • De voorkant heeft bij voorkeur geen stiksels of naden (IN de schoen te controleren) en is gemaakt van (zacht) leer. Bij de schoenspeciaalzaak zijn schoenen verkrijgbaar die speciaal ontwikkeld zijn voor diabeten (van het merk X-sensible)
   
 • Heeft u zolen en/of ortheses die u wilt dragen in de schoenen? Neem deze dan altijd mee naar de winkel en pas de schoenen met uw zolen of ortheses.
   
 • Haal een eventueel uitneembaar voetbed uit de schoen als u zolen draagt. Op deze manier verliest u geen ruimte in de schoen. Verzeker u ervan dat de binnenzool vlak is voor u de zool in de schoen plaatst. De zool moet vlak in de schoen liggen.
   
 • Het is mogelijk dat uw confectie-schoenen niet voldoende bescherming/comfort bieden. Uw podotherapeut kan u dan adviseren om een specialist te raadplegen. Deze bepaalt of u (semi)orthopedische schoenen nodig heeft.

 

Interessante links

site van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

http://www.podotherapie.nl

 

site van het Kwaliteitsrgeister voor Paramedici alwaar ik sta ingeschreven onder nummer 4990515009

http://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl

 

site van Jansen Fysiotherapie, mijn collega's aan de Graaf Ottostraat

http://www.jansenfysiotherapie.nl

 

site van Fysiozorg Rijssen

http://www.fysiozorgrijssen.nl

 

site van DorSano

http://www.lage-rugpijn.nl

 

site van de Diabetesvereniging Nederland

http://www.dvn.nl

 

site van het Reumafonds

http://www.reumafonds.nl

 

site van Fontys Hogeschool en Saxion alwaar de HBO opleiding Podotherapie te volgen is

http://www.fontys.nl

http://www.saxion.nl

 

 


 

Laatste nieuws


Donderdag 01 mei 2014
Het bestuur van de NVvP (Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten) heeft een klacht bij de Reclame Code Commissie (RCC) ingediend tegen enkele reclame-uitingen op de website van Stichting LOOP. De RCC heeft nu besloten dat deze reclame-uitingen onduidelijk, onjuist en zelfs misleidend zijn. Zij beveelt Stichting Loop aan geen reclame meer te maken op deze wijze. Voor meer informatie zie de site van de NVvP onder Nieuwsberichten. www.podotherapie.nl


Donderdag 10 april 2014
kijk voor meer informatie over de vergoedingen voor podotherapie per verzekeraar op www.podotherapie.nl/vergoedingenoverzicht/


Bekijk meer nieuws

Contactgegevens

Graaf Ottostraat 58
7461 CW Rijssen
Telefoon 06 - 579 40 581
E-mail: info@podotherapierijssen.nl

Website door: